
KURSUS: Brandrådgivning i projekteringsfasen
Er du projekterende, og arbejder du dagligt med brandmæssige krav i byggeriet?
Så er dette kursus for dig!
Få en grundlæggende forståelse for, hvordan du nemmere kan navigere i brandkrav og implementere de rette løsninger i dine projekter.
Hør om hvordan et stærkt samarbejde med brandrådgiveren kan åbne døre for kreative løsninger og en smidigere proces, så dit projekt lykkedes bedst muligt.
Gennem casebaseret undervisning og konkrete problemstillinger, som du måske allerede støder på i dit arbejde, bliver du klædt på til at forstå og håndtere brandkravene mere effektivt.
Derudover kan du dele erfaringer, få sparring og inspiration fra de andre deltagere på kurset, som også kender til det at indtænke og arbejde med brand i lignende projekter som dig selv.
Efter kurset vil I få udleveret relevant materiale og slides, som I kan benytte jer af efter kurset.
Vi glæder os til at give dig en lærerig dag fyldt med relevant viden, som du kan tage direkte med tilbage på skrivebordet og kollegerne.
På kurset lærer du bl.a. om:
Grundlæggende introduktion til brandrådgivning - herunder brandrådgiverens rolle ift. byggeansøgningsprocessen og samspillet med byggeriets andre aktører.
Hvordan arkitektur, design og funktionalitet kan lykkes inden for de forskellige brandklasser – og hvorfor skal de fastlægges tidligt i projektet og hvad det betyder for fremtidens drift af bygningen.
Hvornår den rette timing er for inddragelse af brandrådgiveren – og hvordan det kan styrke både proces og slutresultat. Hvor meget rådgivning er der brug for, og hvordan kan en tidlig investering i rådgivning optimere projektets økonomi?
Typiske faldgruber i forhold til brandkrav – og hvordan du undgår dem - herunder hvordan løbende sparring med brandrådgiveren kan holde dit projekt på rette kurs.
Fremtidens byggeri i træ – og hvilke faktorer der spiller ind når træbyggeriet skal være klimavenligt eller der skal bygges i højder.
Hvordan til- eller fravalg af ABA, sprinkling, brandmaling, brandgardiner m.m. kan påvirke projektet – også økonomisk.
"Brandrådgiverens sprogskole" – lær de vigtigste tekniske begreber, så du og brandrådgiveren taler samme sprog.
De nyeste krav og ændringer i BR18 – og hvordan de påvirker din rådgivning, arbejdsgang og samspil med bygherrer og andre aktører i byggeriet, herunder hvem der har hvilke roller og ansvar, blandt andet i forhold til dokumentation.
Undervisere på dagen:
Hans Erik Nyfjord, stifter af 360 Brandrådgivning.
Hans har en baggrund som tømrer og bygningskonstruktør, og har mange års erfaring i de kommunale beredskaber, herunder som indsatsleder og beredskabschef. Sidenhen har han uddannet sig til certificeret brandrådgiver i brandklasse 2, og har nu 8 års erfaring som brandrådgiver.
Thomas Friis Waltersdorff, fag- og kompetencechef samt regionschef på Fyn.
Thomas er uddannet tømrer og bygningskonstruktør og har 8 års erfaring som brandrådgiver. Derudover har Thomas 18 års operationel erfaring, herunder som beredskabsinspektør, indsatsleder og brandmand. Thomas arbejder nu som certificeret brandrådgiver i brandklasse 3/4.
Hans Erik Nyfjord
Indehaver
Certificeret brandrådgiver BK 2
Thomas Friis Waltersdorff
Fag- og kompetencechef
Regionschef
Certificering brandrådgiver BK 3/4
Praktisk information:
Dato og tidspunkt: 8. maj kl. 8.30 - 15.30
Sted: Hotel Odeon i Odense
Pris: 3.800 kr. ekskl. moms
Kurset henvender sig primært til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, samt andre projekterende i byggeriet.
Vi har plads til 22 deltagere.
Tilmelding skal til ske relations- og projektansvarlig Pernille Brøste på mail pbr@360brand.dk.
Der vil være fuld forplejning hele dagen, og der udleveres materiale samt kursusbevis efter kurset.
Tilmelding er bindende og pengene refunderes ikke.
Det er muligt at sende en kollega i tilfælde af man bliver forhindret.